thumbnail

Gezond ouders worden!

Onze zoon Bram is spontaan, op een natuurlijke manier ter wereld gekomen. Het was echt schakelen toen we voor een tweede zwangerschap gingen en het na een jaar nog niet was gelukt. Daarom besloten we onze huisarts in te schakelen. Niet zozeer omdat we meteen met een fertiliteitstraject van start wilden gaan, maar wel om ons te laten ‘checken’. We wilden er zeker van zijn dat er niks mis was. Ik heb een spoedkeizersnede gehad dus het spookte wel eens door mijn hoofd dat er iets niet goed was gegaan tijdens de operatie. Als het na een jaar niet lukt, begin je toch te twijfelen. Hebben we bij Bram gewoon heel veel geluk gehad? Gelukkig kregen we antwoorden op deze vragen en zijn we allebei wat dat betreft gezond. Dit was een hele opluchting!


Marlou (31) jaar deelt graag haar verhaal over haar fertiliteitstraject: “ Samen met mijn partner Jaap, hebben we een zoontje Bram van ruim drie jaar oud. En een kat, niet te vergeten! Ik werk als projectmanager bij een interieur design bureau. We hebben samen in de eerste periode de MijnFertiCoach app gebruikt. Het was vooral handig om de verandering van leefstijl als een natuurlijk proces in te passen in je dagelijks leven. De app was heel makkelijk om te gebruiken en er werd in heldere taal informatie gegeven. Door de app waren we wel elke dag heel bewust bezig met het feit dat het nog niet lukte om zwanger te raken. Dat was soms best confronterend. Op een gegeven moment hebben we besloten de druk eraf te halen. Geen dagelijkse herinnering aan het feit dat we niet zwanger raken. Reden voor ons om de app voor nu, naast ons neer te leggen. Naar mijn mening moet iedereen voor zichzelf bepalen of de app bij je past. Ik begrijp ook dat het vanuit het ziekenhuis fijn is om een houvast te hebben en dat ze mensen graag willen helpen bij het krijgen van een gezonde leefstijl.”


“Verder zie ik nog mogelijkheden voor een aanvulling op de bestaande app. Ik tennis heel graag en ik ga ook af en toe naar de fitness. De app werkt met een stappenteller systeem via je medische app die standaard op je telefoon zit. Wanneer ik twee uur op de tennisbaan had gestaan kon ik dat niet invullen en kreeg ik aan het einde van de dag een melding dat ik te weinig had bewogen. Wat mij betreft zou het handmatig toevoegen van sportsessies nog een
mooie verbetering kunnen zijn voor de app.”


“Vanuit het ziekenhuis kregen we het advies om het nog een half jaar te proberen. Het half jaar is nu bijna om en helaas nog zonder succes. Dat is natuurlijk enorm teleurstellend. Maar we proberen altijd realistisch te zijn; dit hoort ook bij het leven. We vinden veel steun bij familie en vrienden. We hebben er dan ook nooit een geheim van gemaakt dat we naar het ziekenhuis zijn gegaan. Voor ons is het heel belangrijk om de leuke momenten te delen met de mensen om ons heen, maar juist ook de minder leuke momenten. Verdrietig zijn mag ook. Mijn zusje heeft ook de pech dat het niet lukt. Zij is nu bezig met een IUI traject. Veel mensen durven er niet open over te praten of schamen zich ervoor. Juist door er wél over te praten creëer je bewustzijn bij mensen die er totaal niet bij stilstaan dat zwanger raken niet vanzelfsprekend is.”

ERVARINGSVERHALEN

Hoor het van een ander...

Lees hier inspirerende ervaringsverhalen over het gebruik van de app MijnFertiCoach.

Word lid van de Freya praatgroep

Freya is dé vereniging voor iedereen met vruchtbaarheidsproblemen.
Lijkt het je fijn om contact te hebben met anderen over jouw nog onvervulde kinderwens? Freya brengt mensen samen! Maar ze doen meer. Zo kun je bij Freya terecht voor betrouwbare informatie en zetten zij zich in voor de belangen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Deel je verhaal met lotgenoten