thumbnail

Spelbreker COVID-19

Het coronavirus raakt iedereen op een andere manier. Voor alle wensmama’s en wenspapa’s is deze tijd ook bijzonder zwaar. De impact van het coronavirus op het verloop van het fertiliteitstraject is ook voelbaar. De fertiliteitstrajecten hebben in sommige centra in Nederland vertraging opgelopen, maar er wordt heel hard gewerkt om de achterstanden weg te werken. Ook Naomi heeft dit meegemaakt: “Niet wetende hoe lang alles precies gaat duren zorgt voor een gevoel van machteloosheid. Want elk uitstel van de behandeling of terugplaatsing voelt als één te veel. We willen het zo ontzettend graag maar we staan met onze rug tegen de muur. Een emotionele rollercoaster, zo kun je het ook wel noemen.” Het is een logisch gevolg, maar juist deze (negatieve) emoties kunnen tegelijkertijd voor veel stress zorgen. En dat terwijl het juist zo belangrijk is om stress te voorkomen als je in een fertiliteitstraject zit.

Naomi vervolgt: “We zijn erg blij dat wij gebruik maken van de MijnFertiCoach app. Vooral in deze tijd. De MijnFertiCoach app geeft op verschillende vlakken tips en informatie voor een gezonde leefstijl door o.a. stress te verminderen. Die kleine steuntjes in de rug zijn zeer welkom. We blijven zoeken naar positieve puntjes in deze moeilijke tijd. Zo kan bijvoorbeeld mijn gewicht nog wel wat extra aandacht gebruiken. Gezond eten en meer bewegen dus. Iets wat er juist in deze corona tijd wel eens bij inschiet. MijnFertiCoach helpt me hier nog bewuster mee om te gaan. Zo kan ik toch nog een bijdrage leveren aan het traject, want een gezonde(re) leefstijl kan helpen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Gelukkig zijn ze in de fertiliteitskliniek heel begripvol en kunnen we een gedeelte van de consulten via een online consult doen. Duimen jullie voor ons?”

ERVARINGSVERHALEN

Hoor het van een ander...

Lees hier inspirerende ervaringsverhalen over het gebruik van de app MijnFertiCoach.

Word lid van de Freya praatgroep

Freya is dé vereniging voor iedereen met vruchtbaarheidsproblemen.
Lijkt het je fijn om contact te hebben met anderen over jouw nog onvervulde kinderwens? Freya brengt mensen samen! Maar ze doen meer. Zo kun je bij Freya terecht voor betrouwbare informatie en zetten zij zich in voor de belangen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Deel je verhaal met lotgenoten