thumbnail

In de wacht

Wachten. Misschien wel één van de meest trending woorden voor iedereen in een fertiliteitstraject. En dan niet in positieve zin. Ergens op wachten is verschrikkelijk als je iets héél graag wilt. Reneé deelt graag haar ervaring: “Vanaf het eerste moment dat je besluit te gaan proberen om een kindje te krijgen zit je stiekem elke maand te hopen, te wachten tot je een positieve test te zien krijgt. Na een half jaar wachten kregen wij wel wat twijfels, maar pas na een jaar proberen hebben wij hulp ingeschakeld. Die ‘wacht’ spanning is echt ondraaglijk en went eigenlijk nooit.”

Er zijn heel veel verschillende scenario’s mogelijk na een onderzoek; er gaat iets niet goed bij de vrouw, bij de man of bij allebei. Afhankelijk van de uitkomst is het daarna weer afwachten. “Bij ons was behandeling nodig”, vertelt Reneé. “Vervolgens moet je wachten tot de start van de behandeling mogelijk is. Het duurde even voordat ik mijn eerste afspraak had. En ook tussen de vervolgafspraken zaten soms weken. Al dat wachten was vreselijk. Natuurlijk is het wachten het meer dan waard maar soms werd het mij teveel, al die spanning. Ik wilde iets doen in de tussentijd. Alles wat helpt de kans te vergroten grijp je met beide handen aan. Daarom was ik erg blij toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan het MijnFertiCoach programma. Eerlijk gezegd had ik nog niet eerder nagedacht over het feit dat voeding, stress en beweging zo’n grote invloed konden hebben om de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. De app neemt niet weg dat ik me soms enorm machteloos voel als er weer een maand voorbij is zonder positief resultaat. Maar de app helpt mij wel om de beïnvloedbare aspecten van het traject goed en bewust uit te voeren, ook goed om te weten is dat alle informatie in de app uit betrouwbare bronnen afkomstig is. En voor iemand die graag alles onder controle heeft, geeft deze app mij houvast en kan ik mijn twijfels en onzekerheden van me afschrijven.”

ERVARINGSVERHALEN

Hoor het van een ander...

Lees hier inspirerende ervaringsverhalen over het gebruik van de app MijnFertiCoach.

Word lid van de Freya praatgroep

Freya is dé vereniging voor iedereen met vruchtbaarheidsproblemen.
Lijkt het je fijn om contact te hebben met anderen over jouw nog onvervulde kinderwens? Freya brengt mensen samen! Maar ze doen meer. Zo kun je bij Freya terecht voor betrouwbare informatie en zetten zij zich in voor de belangen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Deel je verhaal met lotgenoten