Stap 1

Voorbereiding

Met het fertiliteitsteam van het ziekenhuis bespreek je of je gebruik wil maken van MijnFertiCoach. Zo ja, dan ontvang je per mail een uitnodiging om de app te downloaden. In de app beantwoord je de vragen over je leefstijlgewoonten met behulp van de chat met ‘Sophie’. Hier geef je ook aan of je eventuele partner deelneemt aan het programma.

Over het programma thumbnail

Stap 2

Eerste afspraak

Je zorgverlener zal tijdens de eerste afspraak bespreken welke leefstijlonderdelen verbeterd zouden kunnen worden. Als je samen hebt besloten welke onderwerpen je gaat aanpakken, zal je zorgverlener deze onderdelen activeren in de app: je coaching traject gaat dan van start.

Over het programma thumbnail

Stap 3

Ontvang berichten

Vanaf dat moment zal jij en eventueel je partner wekelijks een aantal berichten ontvangen. Op deze manier kun je de verandering van leefstijl als een natuurlijk proces inpassen in je dagelijks leven. Je zult interessante informatie ontvangen persoonlijk gemaakt voor jouw situatie. De informatie en aanmoedigingen helpen je om gemotiveerd te blijven.

Over het programma thumbnail

Stap 4

Hou je voortgang bij

Iedere maand ontvang je een korte vragenlijst. Aan de hand van de antwoorden brengt de app je voortgang in kaart en kun je zien hoeveel je vooruit bent gegaan. Vervolgens is het een kwestie van de app blijven gebruiken en je voortgang volhouden. Mocht je extra hulp wensen van je behandelteam, dan kun je ze dat via de app laten weten.

Over het programma thumbnail

Stap 5

Bespreek je resultaat

Na 6 maanden volgt de laatste vragenlijst en zal het coaching traject geëvalueerd worden. Wat de volgende stap gaat worden, zal je arts op dat moment met je bespreken.

Over het programma thumbnail

ERVARINGSVERHALEN

Hoor het van een ander...

Lees hier inspirerende ervaringsverhalen over het gebruik van de app MijnFertiCoach.

Word lid van de Freya praatgroep

Freya is dé vereniging voor iedereen met vruchtbaarheidsproblemen.
Lijkt het je fijn om contact te hebben met anderen over jouw nog onvervulde kinderwens? Freya brengt mensen samen! Maar ze doen meer. Zo kun je bij Freya terecht voor betrouwbare informatie en zetten zij zich in voor de belangen van mensen met vruchtbaarheidsproblemen.

Deel je verhaal met lotgenoten